Op weg naar...


de parel van...

 

De zon ontluikt. Het belooft een prachtige, zonnige dag te worden. De eerste zonnestralen verwarmen de nog met dauw bedekte velden. Enkele weidevogels stappen parmantig over het gras. Ze keuren me geen blik waardig. Het paard in de wei ook niet. Even verderop staan enkele koeien rustig te grazen. Sommigen liggen lui te herkauwen. In mijn ooghoek zie ik een haas arrogant vanuit het veld aan komen hoppen. Uitkijken ho maar. Ik neem gas terug en verleen Zoef voorrang. Ik glimlach erbij. Hij kijkt niet op of om, als hij voor mijn auto langs schiet. Het laatste stukje van mijn reis vervolg ik met een echt zondagochtend-slakkengangetje.

 

Mijn reisdoel ligt diep verscholen in de Achterhoek. We hebben vandaag afgesproken om met de band in de studio verder te werken aan de liedjes voor onze debuut-cd. Naast onze theatertour zijn we hier al geruime tijd mee bezig. Het opnemen van een geheel eigen cd, met allemaal eigen liedjes is een lang gekoesterde wens van ons en het verwezenlijken ervan lijkt dichterbij dan ooit. Maar we zijn er nog niet…

 

Ons album zal de titel krijgen: ‘Break the Silence’. Nou, reken maar!

 

op weg naar abbEy road... Waar??? ja, abbEy road!

Sound Vision Studio
Sound Vision Studio

Enige tijd geleden zijn we afgereisd naar de Sound Vision Studio in Arnhem voor een overleg met producer George Konings. Afgelopen jaar hebben wij daar ons allereerste eigen nummer opgenomen en we wilden hem polsen of hij belangstelling heeft om met ons samen te werken voor onze eerste cd. Ons debuutalbum als 7even Bridges. Een album dat zal opvallen, want het is niet zomaar een plaat. Onze ziel als band ligt erin, en dat gaat gehoord en gevoeld worden.

 

We hebben ruim uitleg gegeven wat voor band 7even Bridges is, en wat onze beweegredenen zijn. Met mijn verhaal, mijn ervaringen, mijn trauma's in het (achter)hoofd is het opnemen van een eigen cd een logische vervolgstap op mijn boek en onze theatertour. Het belichaamt het doorbreken van mijn persoonlijke jarenlange stilte door hulp te vragen en te gaan praten. Door uiteindelijk mijn boek uit te geven en nu zelfs met mijn vrienden mijn verhaal te brengen in de Nederlandse theaters. Door dit alles en vooral door alle reacties die we krijgen begint het besef meer en meer te groeien dat onze inspanningen daadwerkelijk mensen inspireert. Dat wordt ons ook gezegd: “Door het lezen van het boek en het zien van die prachtige voorstelling heb ik kracht gevonden door te knokken.” En “Het vallen is opgehouden.” Dit zijn slechts enkele van de vele reacties die we hebben gekregen en ons diep hebben geraakt. We zijn erg blij dat na onze uitleg de producer ook enthousiast was en ons ook begreep met wat we voor ogen hebben, wat we zoeken en hoe we willen klinken! Symfonisch, episch, pop/rock, met bezieling! 

Onze eerste EP (cd met meer nummers dan een single, maar met te weinig nummers om het een volwaardig album te kunnen noemen) die recentelijk is uitgekomen bevat liedjes uit de voorstelling Operatie Geslaagd. Nu willen we onze grote droom werkelijkheid laten worden: een volwaardige cd met allemaal eigen liedjes. Een album dat een verhaal vertelt; bijdraagt aan de awareness over traumaverwerking, depressie en angststoornissen (waaronder PTSS) die we ook met het theater als doel hebben, en bovenal ook gewoon een moddervette plaat is om te luisteren, keer op keer op keer op keer. Over dat hulp vragen juist wel stoer is. En dat laatste, dat staat ook binnenkort nogmaals te gebeuren.

 

In die studio in Arnhem is de beste analoge en vintage apparatuur aanwezig en de eerder genoemde zeer bevlogen producer, die ons kan en wil helpen. Wij zijn vreselijk enthousiast geraakt en ook meteen ingelicht over wat er allemaal bij de productie van een cd komt kijken. En dat is nogal wat!

 

We zullen onszelf dagen opsluiten in de studio. Veroordeeld tot elkaar. De sleutel wordt weggegooid en we mogen er pas weer uit als we een eindproduct hebben dat 100% naar ons aller tevredenheid is.

 

Na de studiotijd en post-productie, breekt een nieuwe fase aan. Dan moet het album als laatste stap nog gemastered gaan worden. De opnames worden opgestuurd naar een andere studio, een locatie waar pure magie is gemaakt. De mastering wordt gedaan in de wereldberoemde, maar dan ook echt wereldberoemde Abbey Road Studios in London. Je weet wel, de albumhoes van The Beatles, lopend op het zebrapad…die Abbey Road… Wij zijn ongelooflijk trots dat dat gaat gebeuren.

puzzelen en cijferen

Nog enigszins beduusd van alle informatie die we kregen, maar tegelijkertijd stuiterend van energie liepen we de studio uit en nu willen we dit gaan doorzetten. Wij willen dat album maken. Wij gaan dat album maken. Eén liedje ervan is zelfs al helemaal klaar om als single uitgebracht te gaan worden! De titelsong van het album ‘Break the Silence’ zal op korte termijn gelanceerd gaan worden. Dit zal op een bijzondere dag gebeuren. De rest van de liedjes voor het album liggen er, de energie in de band is er en bovenal is het moment om het te doen er. Hoezo, het moment is er? Nou ook dat is een nieuwtje dat binnenkort onthuld gaat worden, maar we weten uit betrouwbare bron, dat er nogal wat landelijke media-aandacht gaat komen…

 

Inmiddels zijn we begonnen met het plannen van data, wanneer alles zou kunnen gaan plaatsvinden en het lijkt erop dat alle lampen op groen staan om van start te gaan. Alleen moeten we het laatste duwtje nog geven om te beginnen! 

HELPT U MEE?

Het laatste duwtje, daarvoor hebben we hulp nodig, jullie hulp. Voor de opnames, de productie, het artwork van het cd boekje, het persen van de cd, het drukken van de boekjes, de promotie, en de distributie: daar komt een hele hoop bij kijken en belangrijker, daar is veel geld voor nodig. Ondanks dat we zelf al veel investeren, komen we nog een deel tekort en daarvoor zullen wij op zeer korte termijn een heuse crowdfunding campagne gaan starten. Wij zullen een pagina gaan aanmaken, met daarop de uitleg hoe alles werkt. 7even Bridges zou 7even Bridges niet zijn, als wij niet een paar zeer ludieke, maar ook hartverwarmende tegenprestaties gaan aanbieden bij donaties. Dit varieert van persoonlijke bedankjes, tot gesigneerde CD, maar ook de eerder genoemde wat meer exclusieve tegenprestaties…..Oké, oké, ik zal een tipje van de sluier oplichten, omdat het mijn favoriet is…

7even bridges winter-bbq

De zon is onder. Het was een prachtige, zonnige winterdag. Het laatste flauwe zonnestralen strelen de met een dik pak sneeuw bedekte tuin in de Gelderse Achterhoek. Vuurkorven en fakkels branden. Mensen lopen lachend door de tuin en staan op meerdere plaatsen vlees te grillen. Eten en drinken, warmte en genegenheid, drankjes en dansjes in een winter-wonderland. Wat een magisch tafereel. Tussen dit oergezellige geheel staan wij, onder een overkapping, en wij verzorgen tijdens de BBQ een live optreden en wij laten de nieuwe liedjes horen. De liedjes vertellen een verhaal. De band gaat los, en het publiek ook.

 

Wij gaan voor een beperkt aantal donateurs de heuse, nu al roemruchte 7even Bridges Winter-BBQ organiseren. Doneer een nog te bepalen bedrag en krijg toegang voor twee personen voor deze op voorhand al geslaagde dag. Gezellig samenzijn met een hoger doel! Kon maar zo eens een traditie worden!

Enfin, al teveel gezegd. Wij zullen jullie op korte termijn gaan benaderen in informeren over de crowdfunding campagne. Wij hopen dat jullie ons allemaal willen helpen om ons dat laatste duwtje te kunnen geven, zodat wij onze droom kunnen verwezenlijken!

 

Ik begon de blog met te vertellen over hoe ik onderweg was naar de plek waar we als band oefenen. Hoe die dag verder ging? Nou, we hebben die vreselijk hard gewerkt. De energie spatte ervan af en het belooft een werkelijk fantastisch album te worden. Een album, zoals dat momenteel niet meer wordt gemaakt, maar wat wij gaan doen. Onderscheidend, bevlogen, met bezieling en met onze kenmerkende samenzang, prettige arrangementen, maar ook symfonisch, episch en soms ook rockend! Ja, wat een dag was het!

 

Wij hebben er zin in, en wij hopen jullie ook!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 11
 • #1

  Renske (woensdag, 30 augustus 2017 18:33)

  Wauw, wat een mooie stap vooruit. Alweer. Waar houd dit op? Nog meer media aandacht ligt al lang in de verwachting. Ben benieuwd welke. Kan niet wachten tot de uitzendingen.
  Jullie covers op de EP zijn al zo mooi dat als ik het origineel hoor, ik die saai en minder aansprekend vind. Minder gevoel ligt er in.
  Ik kan me voorstellen dat jullie nieuwe cd heel wat gevoelens los maakt. Laat de tranen maar rollen. Van gevoel en van ontroering. Succes jongens, ik reken op jullie muziek-kunde

 • #2

  Hans daudeij (woensdag, 30 augustus 2017 19:39)

  Oh wouw wat een verhaal kan niet wachten op de info voor crowndfunding en hoop dat dat ook een succes wordt net al het boek en theater show

 • #3

  Ina Bruinsma (woensdag, 30 augustus 2017 21:00)

  Wat weer een mooi schrijven. Crowd funding.....top idee. Wordt vast weer een succes.
  Ik ben een van de mensen die blijft proberen om op te staan. Daarbij jullie theaterstuk en je boek onder mijn hart.
  Ik blijf jullie dan ook volgen.

 • #4

  Ellen (woensdag, 30 augustus 2017 22:10)

  Waanzinnig. Ook ik doe erg mijn best om overeind te blijven..jullie muziek geeft mij rust en kracht om door te zetten en niet op te geven.. ook al is dat soms moeilijk. Je mag vallen maar je moet ook weer opstaan en lukt het niet alleen...
  .samen sta je sterk. Succes mannen

 • #5

  Erik Krikke (woensdag, 30 augustus 2017 22:54)

  Wauw, wat een mooie reacties weer. Dankjulliewel! Ik ga jullie gauw meer vertellen over onze plannen en hoop natuurlijk dat jullie ons dan willen helpen. Groeten, Erik

 • #6

  Hans en Joyce Nijs (donderdag, 31 augustus 2017 08:41)

  Mannen, wij zijn van de partij! Qua crowdfunding, binnenkort in de Schalm en wie weet in Deventer? Geniet van de inspiratie, werk ze en tot gauw!

 • #7

  Jolanda Danse (donderdag, 31 augustus 2017 18:33)

  Zo trots op jou / jullie mannen .
  Ik heb al vaak met woorden proberen uit te leggen , omschrijven wat jij /jullie voor elkaar maar vooral ook voor anderen betekenen .
  Jullie inspireren anderen die weer in staat zijn dit door te geven .
  De wereld van vandaag is al zo beangstigend , zoveel zinloos geweld , geen liefde begrip meer voor elkaar . Wij zijn allen bewoners van onze mooie planeet en moeten het met elkaar doen lieve mensen , ongeacht geloof , kleur of waar de wieg heeft gestaan .
  Imagine !!!! ...... If I can dream .... Hoop is zo belangrijk , vertrouwen in elkaar terug vinden .
  Erik en zijn vrienden van 7even Bridges inspireren , geven hoop reiken de hand , laat emoties spreken door muziek .
  Beautiful people in and outside !

 • #8

  Wilma vos (donderdag, 31 augustus 2017 18:59)

  Wou wat gaan jullie hard ben super trots datik jullie heb mogen ontmoeten en wat jullie terweeg brengen met jou verhaal en muziek is prachtig en dan nu dit fantastisch bericht toppers zijn jullie ik kijk weer uit naar de volgende voor voorstelling

 • #9

  Erik Krikke (donderdag, 31 augustus 2017 23:48)

  Dankjulliewel! Wij worden hier stil van! Wij gaan door!

 • #10

  Gelske (vrijdag, 01 september 2017 13:47)

  In het begin, toen je op je fb-pagina begon te vertellen dat je een boek aan het schrijven was, pakte je me. Ik móest je antwoorden, steeds weer dat hart onder je riem steken... Je boek kwam uit, je gooide hem bij me door de bus, je stond bij de plaatselijke boekhandel, ik zocht je even op, een lezing in de bieb, uit jouw eigen mond je kleine stapje omhoog zien doen; Na de voorstelling een mevrouw gaf je een mevrouw aanwijzingen, samen met iemand van het veteraneninstituut, hopelijk kan ze haar zoon helpen.....Toen de theatervoorstelling, weer bloed, zweet en tranen, maar wat was het een geweldige voorstelling. En nu, nu alweer van die mooie plannen.....pas goed op jezelf!

 • #11

  Herma van de Put (zaterdag, 02 september 2017 00:51)

  Yes!