Dankbaar!

het went nooit!

Dankbaar...Dat is het woord dat in me opkomt, als ik kijk naar alle foto's die voorbij komen op social media. Iedere voorstelling weer. Zodra ik middenin de nacht thuiskom na een optreden en ik mijn telefoon aanzet, ontstaat een ware kakafonie van geluid. Facebook, Twitter, Instagram, Messenger, Whatsapp...het overstroomt.

 

Een voor een open ik de berichten en bekijk de foto's en lees de reacties. En dan, iedere keer weer, word ik warm en voel ik een immense dankbaarheid. Ik kan het niet laten, ik reageer erop...en slinger dan snel nog een laatste berichtje in de groepsapp van onze band, 7even Bridges.

 

"Dank mannen, het was weer geweldig! Het went nooit!"

 

Erik en Bas tijdens de voorstelling Operatie Geslaagd
Erik en Bas tijdens de voorstelling Operatie Geslaagd

Dankbaar dat ik avond na avond mijn verhaal KAN en mag vertellen. Mijn verhaal over hoe ik keihard kwam te vallen in het leven. Over hoe ik op een punt in leven kwam, waar ik een heel basale keuze moest maken: ga ik door? Of geef ik alles op? Dankbaar dat ik de keuze heb gemaakt om te knokken, om door te gaan.

 

En nu, nu sta ik omringd door mijn vrienden van wie ik hou en bij wie ik me veilig voel, op de bühne en ik vertel, we zingen en we maken muziek met een doel: het uitdragen van onze boodschap over kwetsbaarheid tonen; vallen en vooral weer opstaan en over het uit de taboesfeer halen van traumaverwerkingsproblematiek, depressie en angststoornissen (waaronder PTSS). 

Hèt moment: een foto zegt meer dan duizend woorden!
Hèt moment: een foto zegt meer dan duizend woorden!

Zie mij, voel mij

In de voorstelling zit een moment, waarop ik aan de keuze herinnerd word. Tijdens mijn verhaal en het daarop volgende lied komt alles weer heel dichtbij. Enerzijds mijn wanhoop, machteloosheid en mijn strijd tussen zwijgen en gehoord willen worden. Anderzijds mijn beste vriend die probeert door te dringen. Dit alles komt samen in het duet dat wij samen zingen. Dit is geen toneel, dit is echt. Iedere avond weer voel ik dit. Iedere avond weer raakt dit moment mij tot in mijn ziel en dat voelt de zaal ook. Puur en eerlijk: twee vrienden, een moment, een gevoel.

Voor nu, en altijd. 

terugzien

Enige tijd geleden werd ik benaderd door een televisieprogramma....en niet zomaar één. Een programma, dat gaat over weerzien met oude vrienden...een programma met enorme kijkcijfers en wat aandacht wilde besteden aan onder andere mijn verhaal. Over hoe ik ben veranderd van iemand die niet praatte, naar iemand die zich hard maakt voor bewustwording.

 

Inmiddels zijn er reportages gemaakt en afgelopen zaterdag heb ik studio-opnames gehad in Hilversum. Het belooft een bijzonder programma te worden. En poe, wat was het intens. 10 jaar na mijn uitzending herenigd met mensen die ook in Kandahar, Afghanistan werkzaam waren. Een special op televisie. Iedereen met zijn of haar verhaal. Het was intens. 

 

Tijdens de opnames werden ook mijn reportages vertoond en dat kwam enorm binnen; beelden van het theater, maar ook beelden van EMDR therapie, en een indringend gesprek ergens in een bos... het is een kijkje in mijn ziel geworden. En dat kijkje in mijn ziel kunnen jullie allemaal gaan zien. 

 

Welk programma dan?     De Reünie  (KRO NCRV)

Welke zender dan?            NPO 1

Wanneer?                            donderdag 16 november 2017

Hoe laat?                             20.30 uur (direct na het 8 uur journaal)

Wat moeten we doen?      Kijken!

 

En direct daarna onze single Break the Silence downloaden en toevoegen aan spotify!

 

KRO-NCRV NPO1 "Kandahar-klas" uitzenddatum 16 november 2017
KRO-NCRV NPO1 "Kandahar-klas" uitzenddatum 16 november 2017

En dan zit je nadien zwaar geëmotioneerd in de auto, onderweg naar huis. Na drie keer overgaan hoor ik de stem van mijn best vriend.

 

"Hoe is't gegaan maatje? Gaat het?", en ik begin te vertellen.....

 

Dankbaar.


nabrander:

Zoals u inmiddels zult weten werken wij heel hard aan onze crowdfunding campagne voor de opnames van ons debuutalbum. Het album wat in het teken staan van trauma en traumaverwerking. Wij willen de stilte doorbreken. Want de stilte doorbreken is van levensbelang!

 

Wilt u ons alstublieft helpen? Doneer dan vandaag nog!

 

Met een donatie van slechts 25 euro helpt u ons enorm en(!) ontvangt u sowieso de onze CD zodra deze uitkomt! Wacht niet langer en steun ons alstublieft!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Renske (maandag, 09 oktober 2017 18:29)

  16 november, mijn agebda staat savonds geblokt. Ik GA KUJKEN, hoe dan ook.
  Mooi geschreven weer.

 • #2

  Joyce Nijs (vrijdag, 13 oktober 2017 07:19)

  Erik, je bent een kanjer! En de andere mannen ook!
  X