Operatie Geslaagd

Boek Bestellen

Let op: medio juni 2018 zal de geheel vernieuwde editie gepubliceerd worden. Deze is nu reeds te bestellen in een speciale voorverkoop-actie. Wilt u deze nu al reserveren, klik dan op onderstaande knop.

Rauw en aangrijpende autobiografie

Het succesvolle boek van Erik Krikke, dat al veel mensen heeft geraakt.

 

 

Een ruime meerderheid van de bevolking krijgt ooit te maken met een of meerdere traumatische ervaringen. Een deel hiervan krijgt posttraumatische klachten. Vaak zijn deze kortdurend, maar voor sommigen geldt echter dat zij een posttraumatische stressstoornis (PTSS) ontwikkelen. Voor zowel degene die eraan lijdt, als voor zijn of haar omgeving is het gevecht een tegen PTSS een keiharde, maar vaak onzichtbare strijd.  

 

 

 

 

 

Hartverscheurend en hoopvol tegelijk.

 

‘Operatie Geslaagd’ vertelt het verhaal van Erik, die tijdens zijn werk als operatieassistent chirurgie in Afghanistan getraumatiseerd raakte. Hij beschrijft op rauwe en openhartige wijze de ervaringen die aanleiding gaven tot PTSS en de vernietigende impact die het heeft op een persoon en zijn omgeving. Erik vertelt op niet mis te verstane wijze hoe hij in een isolement terechtkwam en langzaam afbrak tot het punt kwam waarop zelfmoord de enige uitweg leek te zijn. Als veteraan, medicus, maar bovenal als mens vertelt hij over hoe hij de strijd is aangegaan met zichzelf en zijn herinneringen en hoe hij inmiddels weer middenin het leven staat.  


Prijzen


 Winnaar overall-titel Boekgoud 2016

 Winnaar vakjuryprijs Non-fictie Boekgoud 2016

 Winnaar categorie Biografieën Boekgoud 2016 

 

 

 

  

“Dag en nacht meewerken aan oorlogschirurgie ging hem niet in de koude kleren zitten. Van hulpverlener werd hij slachtoffer toen hij enkele jaren later geconfronteerd werd met zijn PTSS. Het realistische boek laat zijn strijd zien en de wijze waarop hij na een diep dal de draad weer heeft kunnen oppakken. Ik ben trots op hem”. (Generaal T. Middendorp, Commandant der Strijdkrachten b.d.)