Operatie Geslaagd

Boek Bestellen


Rauw en aangrijpende autobiografie

Het succesvolle boek van Erik Krikke, dat al vele mensen heeft geraakt. 

 

Een ruime meerderheid van de bevolking krijgt ooit te maken met een of meerdere traumatische ervaringen. Een deel hiervan krijgt posttraumatische klachten. Vaak zijn deze kortdurend, maar voor sommigen geldt echter dat zij een posttraumatische stressstoornis (PTSS) ontwikkelen. Voor zowel degene die eraan lijdt, als voor zijn of haar omgeving is het gevecht tegen PTSS een keiharde, maar vaak onzichtbare strijd.

 

Hartverscheurend en hoopvol tegelijk.

 

'Operatie Geslaagd' vertelt het verhaal van Erik, die tijdens zijn werk als operatieassistent chirurgie in Afghanistan getraumatiseerd rakte. Hij beschrijft op rauwe en openhartige wijze de ervaringen die aanleiding gaven tot PTSS en de vernietigende impact die het heeft op een persoon en zijn omgeving.

 

Erik vertelt op niet mis te verstane wijze hoe hij in een isolement terechtkwam en langzaam afbrak tot hij op het punt kwam waarop zelfmoord de enige uitweg leek te zijn. Als vader, veteraan, medicus, maar bovenal als mens vertelt hij hoe hij de strijd is aangegaan met zijn herinneringen en met zichzelf en hoe hij inmiddels weer middenin het leven staat.


Operatie Geslaagd valt in de prijzen


 Winnaar overall-titel Boekgoud 2016

 Winnaar vakjuryprijs Non-fictie Boekgoud 2016

 Winnaar categorie Biografieën Boekgoud 2016Uniek: boek en muziek in één.

Het boek 'Operatie Geslaagd' is recent helemaal herschreven en er zijn meer dan dertig pagina's bijgeschreven. Hierdoor heeft het boek heeft nog meer vaart gekregen en biedt nog meer inzicht in de belevingswereld van Erik. Het verhaal is universeel; getraumatiseerd raken door een of meerdere schokkende gebeurtenissen is voor vele mensen herkenbaar. Erik biedt met zijn verhaal herkenning en erkenning voor vele lezers.

 

Erik is naast schrijver ook bandlid van de band 7even Bridges. In de nieuwe 'Operatie Geslaagd' is er op ingenieuze wijze een brug geslagen tussen het verhaal en de eigen muziek van de band. Op meerdere plaatsen in het boek vindt u namenlijk een Spotify code. Zodra u deze met uw telefoon in de Spotify-app scant, komt u automatisch uit bij het liedje, dat naadloos aansluit op verhaal.

 

Het verhaal is niet enkel een boek, maar het is een totaalbeleving.

 

Op 1 juni 2018 is het debuutalbum #breakthesilence uitgebracht en is binnengekomen in de Album Top 100 en wel op plaats 25. Dit is een waar conceptalbum, dat het verhaal vertelt over iemand die getraumatiseerd is geraakt en daartegen vecht. Het boek en het album sluiten naadloos op elkaar aan, en met de nieuwe editie van 'Operatie Geslaagd' gaat het verhaal hand in hand samen met de muziek. 

 


“Dag en nacht meewerken aan oorlogschirurgie ging hem niet in de koude kleren zitten. Van hulpverlener werd hij slachtoffer toen hij enkele jaren later geconfronteerd werd met zijn PTSS. Het realistische boek laat zijn strijd zien en de wijze waarop hij na een diep dal de draad weer heeft kunnen oppakken. Ik ben trots op hem”.

(Generaal T. Middendorp, Commandant der Strijdkrachten b.d.)

 
Er komt een nieuw boek aan!

Erik is inmiddels begonnen met het schrijven van het vervolg op zijn bestseller Operatie Geslaagd. De verwachting is, dat deze eind 2020 wordt uitgegeven. 

 

"Ik kan nog steeds niet bevatten wat mijn verhaal heeft losgemaakt in Nederland en hoe het mij raakt dat mensen mij berichten sturen dat het lezen van mijn verhaal daadwerkelijk een leven heeft veranderd. Het is me allemaal maar overkomen. Nadat het boek is uitgekomen en we zijn gestart met de theatervoorstelling en de muziek is er zo verschrikkelijk veel gebeurd in mijn leven. Ten positieve, maar tegelijkertijd zit er nog altijd een monster in mij, waarmee ik worstel op de momenten dat de schijnwerpers uit zijn."

 

Een verhaal over leven in een schaduwwereld, maar ook over onvoorwaardelijke liefde en ongekende vriendschap. Het eerste boek ging over keihard vallen. Het is tijd voor: Keihard Opstaan.