Operatie Geslaagd

Boek Bestellen

Operatie Geslaagd. Afghanistan: van oorlogschirurgie naar PTSS

Aantal pagina's: 254

Uitvoering/formaat: hardcover of paperback A5

Geïllustreerd: ja

 

Maak hier uw keuze:

€ 23,99

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 5-10 dagen na ontvangst van uw betaling1

Rauw en aangrijpende autobiografie

Het succesvolle boek van Erik Krikke, dat al duizenden mensen heeft geraakt.

 

Rauw en persoonlijk verhaal van getraumatiseerde operatieassistent chirurgie in Afghaans militair ziekenhuis

 

Iedere dag werden er zwaargewonden het ziekenhuis binnengebracht waar met man en macht werd gewerkt om lijf- en ledemaat reddende chirurgie te verrichten. “Volgens mij is het ergste wat deze patiënt kan overkomen dat hij het gaat overleven”, zegt Erik Krikke regelmatig hardop tegen zichzelf.

 

Terwijl buiten de poorten van het zwaarbewaakte Kandahar Airfield (Afghanistan, zomer 2007) de oorlog het kookpunt bereikt, wordt op de operatiekamers keihard gevochten om levens en ledematen te redden. Erik laat in 2007 zijn jonge gezin achter om als militair operatieassistent uitgezonden te worden. Vele slachtoffers worden binnengebracht en er wordt gewerkt onder constante dreiging van raketaanvallen. De immer aanhoudende oorlog komt steeds dichterbij en nestelt zich onder de huid en in het hoofd van Erik. Zijn emmer loopt vol. Tot die laatste spreekwoordelijke druppel komt. 

 

De opeenstapeling van gruwelijke gebeurtenissen zorgt ervoor dat hij in augustus 2007 ter plekke buigt, maar het was pas in 2013 dat hij brak. De diagnose is onverbiddelijk: Erik Krikke lijdt aan posttraumatisch stresssyndroom (PTSS).

 

Het boek over ptss ‘Operatie Geslaagd’ beschrijft de onderbelichte kant van oorlogvoering. Het is een puur verhaal over de hulpverlener die zelf slachtoffer wordt en zich uiteindelijk kwetsbaar moet opstellen. Erik ging er vol zelfvertrouwen heen, maar hij kwam met vele onzichtbare verwondingen terug. Jarenlang kon en wilde hij er met niemand over praten. Jaren later zorgden enkele gebeurtenissen voor een inzinking. De knop moest om en Erik zocht hulp. In zijn openhartige autobiografie beschrijft hij hoe zijn trots afnam en zijn zelfbeeld afbrokkelde.

 

Let op: het boek bevat foto's die als schokkend kunnen worden ervaren!

 


Prijzen

Reviews


 Winnaar overall-titel Boekgoud 2016

 Winnaar vakjuryprijs Non-fictie Boekgoud 2016

 Winnaar categorie Biografieën Boekgoud 2016

45
5 / 5


 

 

 

 

  

“Dag en nacht meewerken aan oorlogschirurgie ging hem niet in de koude kleren zitten. Van hulpverlener werd hij slachtoffer toen hij enkele jaren later geconfronteerd werd met zijn PTSS. Het realistische boek laat zijn strijd zien en de wijze waarop hij na een diep dal de draad weer heeft kunnen oppakken. Ik ben trots op hem”.

 


Recensie generaal Tom Middendorp,

Commandant der Strijdkrachten (bd)