7even Bridges

Biografie (The full Monty)

7even Bridges heeft sinds kort een geheel nieuwe website

De single ‘Break the Silence’ van het nog te verschijnen studioalbum met geplande release begin 2018 laat horen waar 7even Bridges voor staat. Melodieuze en symfonische pop/rock muziek, met geraffineerde zevenstemmige harmonieën. ‘Het is zoveel mooier om een brug te bouwen, dan om een muur op te trekken,’ aldus Erik Krikke.

 

7even Bridges is een unieke samensmelting van muziek, vocalen, verhaal en vriendschap. Dit geheel is te zien, te horen en te voelen tijdens de optredens van 7even Bridges.

logo 7even bridges


The early years - Silhouette

Coverband Silhouette in oorspronkelijk samenstelling

In 1991 kwam een vijftal enthousiaste jongemannen uit het oosten des lands bij elkaar. Zij speelden een breed repertoire aan covers onder de naam Silhouette. Het unieke aan deze band was dat ieder bandlid kon zingen en het publiek werd dan ook veelal aangenaam verrast door de sterke vocal harmonies.


De band raakte er zeer in bedreven om eigen arrangementen te maken van bekende nummers welke stuk voor stuk door het publiek omarmd werden.

 

Silhouette was tot recent een bekend gezicht op zowel grote als kleine podia in Nederland. Tijdens ieder optreden spatte het enthousiasme van de muzikanten af en dat straalde over op het aanwezige publiek.


Het winnen van de titel “Winnaar Open Podium 2011” (zowel juryprijs als publieksprijs) in schouwburg Amphion te Doetinchem was voor Silhouette de reden om het roer om te gooien en heuse theatertour te beginnen, de “Silhouette Time Traveling Tour”. Tijdens werd het publiek meegenomen op een muzikale tijdreis van de jaren ’60 tot heden. Vele tophits uit decennia muziekgeschiedenis passeerden de revue en werden akoestisch gebracht, allemaal voorzien van het inmiddels kenmerkende ‘Silhouette-sausje’.

 

De band bestond ten tijde van deze tour uit leadzanger/gitarist Bas Rysavy, gitarist Fondy Hartman, bassist Marcel Peters, drummer Gijs Pelgrom en toetsenist Marco Peters. Speciaal voor deze tour werd Silhouette uitgebreid met een zesde zanger, Danny Rysavy, de oudere broer van frontman Bas.

Operatie Geslaagd

Vanaf 2013 kwam Bas intensief in contact met schrijver Erik Krikke. Gezamenlijk werkten zij aan opnames van liedjes die het verhaal en boek ‘Operatie Geslaagd’ van Krikke ondersteunden.

 

Erik nam op die opnames ook lead en backing vocalen en gitaarpartijen voor zijn rekening. In 2016 werd zijn boek uitgegeven en werd direct een bestseller.

Foto: Willemijn de Vries
Foto: Willemijn de Vries

Erik Krikke & Silhouette - Operatie Geslaagd


De intensiteit van samenwerking en vriendschap tussen Rysavy en Krikke versterkte en in de zomer van 2016 rees het idee om het veelbesproken verhaal van Erik muzikaal te vertellen middels een theatertour. Wederom zou Silhouette een tijdreis gaan creëren, waarbij de liedjes nu door Erik aan elkaar gepraat zouden worden met verhalen uit het boek, indrukwekkend en rauw.

 

Dat muziek een spiegel van de ziel is blijkt tijdens de vele optredens; meer dan eens is het publiek zichtbaar geraakt door deze combinatie van muziek en verhalen. Eind 2016 werden de eerste try-outs georganiseerd en deze raakten allemaal uitverkocht.

De première van de tour in maart 2017 is zeer enthousiast door zowel publiek als media ontvangen. Tijdens deze optredens werden ook de eerste eigengemaakte liedjes gespeeld en ook deze werden zeer enthousiast ontvangen, als levend voorbeeld hiervan: ‘Break the Silence’, een nummer dat gaat over vriendschap en het opklimmen uit een diep dal. Het lied is een autobiografisch werk van Bas en Erik.

Wederom werd het tijd voor Silhouette om het roer om te gooien. De tijd was rijp om nog één keer in samenstelling te wijzigen. Toetsenist Marco Peters verliet de band en werd vervangen door toetsenist en violist Marijn Meijer. Ook zanger/verteller Erik werd als volwaardig bandlid toegevoegd. Nu de band compleet was, werd het tijd voor een nieuwe naam. Een nieuw begin. Noem het een brug achter je verbranden..

A new era - 7even Bridges

7even Bridges - theatertour 'Operatie Geslaagd'

“Muziek verbindt, een brug ook en we zijn met zijn zevenen..” Hoe moeilijk kan het zijn? De band 7even Bridges is een rijzende ster.

 

Door de theatertour ‘Operatie Geslaagd’ is de band een graag geziene gast in de theaters, maar ook tijdens festivals zoals Nederlandse Veteranendag op het Malieveld met vele duizenden bezoekers blijft de band overeind.


De unieke combinatie van strakke vocal harmony, prettige en catchy poprock muziek en de verteller die de liedjes op zeer eigen manier de liedjes aan elkaar praat maakt van ieder optreden van 7even Bridges een belevenis.

 

Bas en Erik schreven inmiddels door aan eigen werk en waren voornemens om een eigen concept album te schrijven. Dit eerste album gaat een mix worden van makkelijk in het gehoor liggende liedjes die direct blijven plakken, afgewisseld met meeslepende epische nummers. Ieder liedje is onderdeel van een groter verhaal.

‘Break the Silence’ is het eerste eigen werk van hun hand en doet precies dat. Het liedje blijft plakken en nodigt uit tot meezingen, maar laat ook de creativiteit van de band horen qua vocal harmony. Ook de tekst georiënteerde luisteraar heeft bij dit nummer iets om over na te denken.

Deze song is gemixt in de Sound Vision Studios van producer George Konings. Na de eindmix is de single gemastered in de befaamde Abby Roads Studios te London. De officiële single release staat gepland voor begin 2018, gelijktijdig met een uitzending op NPO 1 over het verhaal van Erik en de band.

De bandleden van 7even Bridges

 

Erik Krikke

Bas Rysavy

Danny Rysavy

Fondy Hartman

Gijs Pelgrom

Marcel Peters

Marijn Meijer

 

vocals

vocals, gitaar

vocals

vocals, gitaar

vocals, drums, percussie

vocals, basgitaar, contrabas

vocals, piano, keyboard, viool


Op dit moment werken Bas en Erik aan de liedjes die op het eerste eigen studioalbum zullen verschijnen. Na de première van de theatertour in maart 2017 is veel gebeurd rond de band 7even Bridges. Zo ontstond er onder andere een directe vraag naar een EP met liedjes van de theatertour. Daar dit niet in de reguliere planning stond, maar door de band als een kans werd gezien, heeft de voltallige band direct enthousiast meegewerkt om in minder dan een half jaar een volwaardige EP op te nemen. Opgenomen in de Rysavy Studio in Gaanderen en in eigen beheer uitgegeven. Als titel van de EP is toepasselijk “RELIVING”, herbeleven gekozen. Dit slaat op het herbeleven van de theatervoorstelling voor het publiek, maar ook voor de vele herbelevingen die Erik door de jaren heeft ervaren tijdens het schrijven van de bestseller ‘Operatie Geslaagd.’

7even Bridges staat aan de vooravond van meer. Boekingen voor het volgende theaterseizoen zijn al gaande. Televisieopnames van een optreden in de nabije toekomst staan gepland. Lokale, regionale en landelijke media besteden reeds aandacht aan het verhaal van Erik en de muziek van 7even Bridges en met de op handen zijnde internationale release van het boek van Erik is ook reeds interesse vanuit het buitenland getoond voor de optredens van 7even Bridges.

7even Bridges is klaar om samen met u de volgende brug te slaan.