Mijlpalen


officiële pre-sale begonnen

Hey! Jullie staan op BOL.COM met de CD! Ja, het is zover! De officiële voorverkoop van ons prog-rock conceptalbum #breakthesilence is nu ECHT begonnen!

 

Wat een afsluiter van een week waarin mijlpaal op mijlpaal werd bereikt....

 

Lees gauw verder om te zien wat er allemaal gebeurd is de laatste week. Maar niet voordat u even de CD heeft gereserveerd natuurlijk!

 

Klik op onderstaande knop om direct een exemplaar te reserveren. Voor uzelf, maar ook mooi als kadotip! 


Een kleine week geleden ontving ik een reactie op mijn boek, die mijn en onze wereld op zijn kop zette. Enkele dagen later zou ik samen met Bas en Danny een ontmoeting gaan beleven met een heel bijzonder en inspirerend iemand. Het was het begin van een week waarin we van de ene in de andere verbazing vielen...

 

Zoals iedereen ongetwijfeld weet zijn we met onze band 7even Bridges ontzettend druk geweest met de productie van ons debuutalbum (conceptalbum) #breakthesilence. Opnames, productie, ontwerpen van CD cover en CD boekje stonden allemaal op het programma, en we zijn blij dat het nu eindelijk echt bijna zover is. Ons album komt eraan! Op 1 juni 2018 zal het overal verkrijgbaar zijn...

 

Tijdens de allereerste luistersessie met onze gezinnen en een bijzondere groep mensen hebben wij mogen ervaren, wat ons album doet met de mensen en we zijn trots, meer dan trots. Het is gelukt. Dat vinden wij, maar de echte test kwam pas enkele dagen na die luistersessie, toen we met een neutrale journalist van een zeer groot muziekblad afreisden naar de studio om hem het album te laten horen, en te laten beoordelen. Schijnbaar onbewogen luisterde hij, terwijl wij nagelbijtend achter hem zaten, op zoek naar kleine tekenen dat hij het okee zou vinden. Wiebelt hij mee met z'n voet? Knikt hij met zijn hoofd? Niets van dat alles. Enkel blaadje na blaadje vol kliederen met onleesbare notities. 

 

Na de laatste track draaide hij zich om en keek ons een voor een aan. "Mijn complimenten heren, heel mooi gedaan!" Een golf van opluchting, blijdschap en trots denderde door de studio. Het is gelukt. We hebben nog een poos nagepraat en de recensie zal binnenkort te lezen zijn. Zodra het blad uitkomt gaan we dat laten weten!


HOE ZOU JE HET DOEN DAN?

De eerste week van mei is een week die mij nog lang zal bijblijven. Er stonden een aantal gedenkwaardige momenten gepland. Een radio-interview met Ruud de Wild op Radio 2, onze voorstelling in theater De Meervaart in Amsterdam, een ontmoeting in Amsterdam, de nationale dodenherdenking en bevrijdingsdag. 

 

"Hoe zou je het doen, dan?" Het was een van de eerste vragen die Ruud de Wild mij stelde toen we spraken over de voorstelling en het donkerste moment van mijn leven, het moment dat ik klaar was om het leven op te geven. Ik gaf openhartig antwoord. "Ik wilde een treinmachinist een rotdag bezorgen.." Het werd een bijzonder interview, met serieus interesse voor het onderwerp en onze voorstelling. Hij durfde vragen te stellen, die iedereen wil stellen, maar eigenlijk niet durft. Daar schijt aan hebbende werd het een mooi gesprek en de primeur van een eerste fragment van ons lied "Worst Enemy" op landelijke radio. Deze dag is gewoon weer een mijlpaal te noemen.

 

De dag erna stond in het teken van onze voorstelling in Amsterdam. Wat een avond weer. Het optreden verliep prima, de sfeer in de zaal en de band was weer te voelen, de gesprekken na de voorstelling waren prachtig en inspirerend. Wij zijn zo dankbaar om te mogen horen dat onze voorstelling daadwerkelijk bijdraagt aan het welbevinden van de toeschouwers. Dat is namelijk precies waar we het voor doen!  

HERdenken

4 mei. We herdenken alle Nederlandse oorlogsslachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Militairen en burgers die zijn gesneuveld tijdens oorlogssituaties of vredesmissies.

 

Voor mij betekent deze dag heel veel. Ik herdenk diegenen die het hoogste offer hebben gebracht zodat wij in vrijheid kunnen leven. Hoe eervol was het dan ook, om juist op deze dag gevraagd te worden om na de herdenking in Laren (GLD) een lezing te mogen geven over de impact van oorlog en over wat herdenken voor mij betekent. Ik heb gesproken over hoe 4 juli 2007 maakte dat 4 mei voor mij nooit meer hetzelfde zou betekenen. 6 namen, 6 gezichten. Ik herdenk ze. Zolang wij herdenken, houden we ze in leven. Opdat wij nooit vergeten.

 

vrijheid

Op 5 mei vieren wij onze vrijheid. Nog vol van alle indrukken van deze bijzondere week, spraken Bas en ik met onze gezinnen af om een dag te niksen. Kunnen wij dat? Nou een eerste poging beviel niet slecht! Wat een heerlijke dag. Met zijn allen in de tuin op een zonovergoten bevrijdingsdag. Dankbaar dat wij in ons land in vrijheid kunnen leven, zeggen wat we willen zeggen, en doen wat we willen doen. Het draaide uit op een zalige dag, waarop menig keer de glazen geklonken werden. Waarop? Op vrijheid, vriendschap en dankbaarheid. 

het houdt niet op

1 juni 2018 wordt een nieuwe mijlpaal: die dag verschijnen zowel de nieuwe release van Operatie Geslaagd, maar ook ons  prog-rock conceptalbum #breakthesilence. Er staat nog een hoop te gebeuren. Wij dromen ervan, dat ons album gehoord gaat worden, dat het de mensen gaat raken en dat onze boodschap verder verteld gaat worden. 

 

Het begin is er....nog even dan laten wij ons kindje los en mag het de weg naar de luisteraar gaan vinden. Zowel als album, maar ook tijdens liveoptredens. Wij kijken ernaar uit, oh, wij kijken er zo naar uit! Jullie ook?

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Renske (zondag, 06 mei 2018 20:26)

  Maakt me nog nieuwsgieriger naar die ene ontmoeting die Bas Danny en jij beleefd hebben....

  Prachtig mooi hoe jullie mensen aan het denken zetten, ze verder helpen en laten genieten van jullie muziek. De diepere laag wordt vaak geraakt.
  Succes mannen, jullie komen nog heel ver

 • #2

  Ellen (zondag, 06 mei 2018 21:46)

  Jullie zijn een bijzondere groep mensen, jullie dragen vriendschap verbondenheid en zoveel meer uit. Het radiointervieuw was voor mij best pittig om te horen ondanks dat ik jullie show vaak heb gezien. Het daadwerkelijk horen is altijd anders. Ik weet zeker dat jullie "kindje"een heel groot succes gaat worden. Dat kan gewoon niet anders. En ook ik ben heel nieuwschierig naar die ontmoeting. De manier waarop jullie mij verder helpen mijn leven weer op de rit te krijgen is ongekend. Daar kan niks tegen op.

 • #3

  ans denekamp- ledeboer (maandag, 07 mei 2018 11:22)

  Prachtig jullie veŕbondenheid Heel veel succes

 • #4

  Hans en Joyce (dinsdag, 08 mei 2018 17:29)

  Wij zijn trots op jullie en trots dat we bij die ‘bijzondere groep mensen’ hoorden. ‘Break the Silence’ is prachtig en raakt diep. Iedereen, neem maar van ons aan dat je hem wilt hebben!